Tag på kartoffelferie hos Universe

Profilbillede
Marie Nørgaard

I gamle dage, da din tip-tip oldefar og -mor var børn, var der ingen kære mor: Her henslæbte børn deres efterårsferie med at samle kartofler ind på marken, deraf navnet “kartoffelferie”. 

Nu kan børn komme på en meget sjovere kartoffelferie hos Universe, som har underholdende ting på programmet i efterårsferien. 

Der er kartoffel-udfordringer for hele familien: I kan være med til at lave Danmarks måske største kartoffeltryk af Albert Einstein. 

Der skal laves et stort billede af videnskabsmanden, i knap 4000 pixels, svarende til knap 4000 kartofler. Og det kan børn og voksne være med til, ved at stikke kartofler ud og lave tryk på mosaikplader. 

Det er en sjov, kreativ aktivitet, og samtidig kan man lære noget om hvad en pixels er. Hver familie kan lave 6 pixels, og derefter vil kunstneren Kerstin Maywald sætte brikkerne sammen, så man kan se billedet vokse. 

Der er også mange andre hyggelige kartoffellege i Universe: 

Spil kryds og bolle med kartofler, spil kalaha og bowling - alt foregår med kartofler, som må siges at være en alsidig knold. 

Når man vil hvile kastearmen, er der lækre efterårssnacks at prøvesmage: 

Potatodogs, kartoffelsuppe og cykelsmoothies, dvs. en smoothie, som skabes ved at man cykler den frem. 

Kartoffelferien foregår fra 16. oktober til 24. oktober, alle dage fra 10-17. Universe findes på Mads Patent Vej 1, 6430 Nordborg. 

Kilde: Redaktionen