Høj moral og ren samvittighed under pandemien

Foto: Unik rengøring. På billedet ses kvinden bag firmaet, Hanne Pedersen.
Profilbillede
dato

I firmaet Unik Rengøring har de fokus på gode medarbejdervilkår og høj arbejdsmoral.
Det ene forudsætter faktisk det andet, mener Hanne Pedersen bag firmaet, der har de lokale kunder i Als som højeste prioritet.

Unik rengøring startede i 2003, og Hanne Pedersen er kvinden bag.

Hun blev i sin tid uddannet som social- og sundhedshjælper, og derfor er ordentlighed og høj moral i firmaet et af hendes fokuspunkter.

Sammen med sine ansatte, har hun gjort rent under corona-pandemien. Og på den måde taget den del af dét arbejde, der har været nødvendigt for at holde Sønderjylland og Als forholdsvist smittebegrænset.

”Da vi startede op, var der få rengøringsfirmaer i lokalområdet, så derfor var det oplagt for mig, at det var den branche, jeg gik ind i."

"Jeg har altid haft fokus på orden og godt kunnet lide at gøre rent i ældreplejen, så valget var indlysende,” fortæller Hanne Pedersen og uddyber:

”Folk har i pandemi-perioden fået øjnene op for, hvor vigtigt det er med rengøring. Og det har givet flere kunder."

Hanne forklarer, at de egentlig bare fortsatte med at lægge den grundige indsats for dagen, som de også gjorde, forud for pandemien. 

"Men egentlig har vi bare fortsat med den grundighed, vi altid har lagt for dagen."

Der var også tiltag, der skulle tages i betragtning, i forbindelse med covid-19, men dem imødekom vi også. 

Værner om sine ansatte

Hanne Pedersen opretholder også en høj standard, når det kommer til medarbejdervilkår.

Det er vigtigt for hende at arbejdsvilkår, løn og timer er i orden, for det giver også et ordentligt resultat i rengøringen, og den stolthed mener hun, er vigtig både for firmaet og medarbejderen.

Det er hendes filosofi, at det betaler sig i længden i et lokalområde. Men tanken er tidssvarende og relevant.

Det giver nemlig god omtale med ordentlighed. Og som det moderne firma Unik rengøring er, så skal der være plads til, at medarbejderne trives med hinanden, fortæller Hanne Pedersen.

Respekt og den gode tone bliver der lagt vægt på.

”Det er svært for tiden at få nye ansatte, så vi værner om dem, vi har nu,” uddyber Hanne.

”Vi tager hensyn til den enkelte medarbejder, i forhold til, hvad der er overkommeligt og bæredygtigt i længden i forbindelse med arbejdsvilkår og økonomi.”

I forlængelse heraf fortæller Hanne, at de ansatte fortrinsvist arbejder på hverdage, selvom der også indimellem forekommer weekendrengøring. 

"Vi mener, at der skal være plads til, at medarbejderne også har et liv ved siden af.” 

Efter medarbejderne ender deres arbejdsdag, skal de kunne gå hjem med god samvittighed, velvidende, at de har gjort et ordentligt stykke arbejde. Uanset folks fordomme, er det faktisk ikke alle, der kan gøre ordentligt rent,” siger Hanne. 

Hun fortæller, at de bevarer og sikrer sig et ordentligt omdømme i det hele taget - og én ting er, at det har været vigtigt under pandemien, men også i det hele taget som firma. 

Som noget ganske moderne er der flad struktur i Hanne Pedersens firma. Og da hun bliver spurgt om, hvad hendes ansatte ville sige om hende, griner hun:

”Ja, de ville nok sige, at jeg er alt for flink. Men det er de ansatte, der udgør mit firma. Og venlighed betaler sig i længden.”

Hun glæder sig til næste år, hvor hun og hendes ansatte fejrer jubilæum.
Hvad der skal ske på den dag er endnu uvist, men vin, godt humør og god stemning kommer ikke til at mangle hos Unik Rengøring.

Læs mere om Unik Rengøring på deres hjemmeside her. 

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen