Historisk film i Nordborg Bio

Profilbillede

Den 19-20. marts kan du komme i biografen og se en del af Danmarks historie i form af filmen ’Hvidstensgruppen II’. Her kan du opleve en bid af Danmark, da alt var uvirkelig og skræmmende – en virkelighed med kamp, håb og store konsekvenser.

Du har måske set filmen ’Hvidstengruppen I’ eller læst i historiebøgerne, hvordan et hold af modige frihedskæmpere gjorde en stor forskel under Danmarks besættelse. 

I denne film, der er den første af to, foregår handlingen i 1943-1944. Vi følger her modstandsgruppen, der arbejdede ihærdigt på Danmarks befrielse. 

Nu er 2’eren her med ’Hvidstensgruppen II’ – en i den grad anmelderrost film, der kravler helt ind under huden.

Når virkeligheden skræmmer
Virkeligheden er ikke blevet mindre skræmmende i 2’eren. Nærmere tværtimod. I denne danske dramafilm fortsætter historien, hvor 1’eren sluttede.

Vi følger her Gerda og Tulle Fiil gennem deres arrestation og skræmmende rejse gennem Tyskland. Flere i familien har måttet lade livet og nogle må også efterlades, alt imens de to søstre udholder de tyske krigsrædsler.

Hjemme arbejder mor Gudrun ihærdigt på at få sine døtre hjem igen. Tiden er præget af splittelse, rædsler og kampen om at holde fast i håbet.

Se mere på: https://www.nordborgbio.dk/film-i-biffen/hvidstensgruppen-ii-de-efterladte/ 

Kilde: Nordborg Bio