Fjernvarme i en fart til Nordborg

Profilbillede

Sønderborg Forsyning er disse dage i fuld sving med at undersøge, hvorvidt processen for at få fjernvarme til bl.a. Nordborg kan gøres hurtigere.

Stigende priser i både el, gas og olie er i den grad med til at gøre flere borgere interesserede i fjernvarme. Ikke alene er priserne på himmelflugt – der er tilmed ikke udsigt til, at de lige foreløbigt vender tilbage til normalen. 

Hos Sønderborg Forsyning mærker de større interesse i at få tilkobling til fjernvarme. Her arbejdes der bl.a. på at få fjernvarmen ud til bl.a. Nordals i form af Nordborg og Guderup.

Ønsker processen speedet op

I øjeblikket arbejdes der på højtryk på at grave fjernvarmerør ned. En undersøgelse er sat i værk for at finde ud af, om det er muligt at nå hurtigere i mål med bl.a. fjernvarme til Nordborg. Samtidigt graves også en stor transmissionsledning ned, så der også kan komme fjernvarme til Guderup. 

”Den nuværende verdenssituation gør, at det er mest fordelagtigt at skifte at skifte fra gas eller olie til fjernvarme, som vi er uafhængige af og selvforsynende på,” udtaler kunde- og kommunikationschef for Sønderborg Forsyning, Janni Hv. Jepsen, i en pressemeddelelse.

Trods stigende priser og lange udsigter til ’normale priser’, så er der dog godt nyt forude for Nordborgs borgere.

Kilde: Redaktionen