Det er en ommer: Stemmerne til byrådsvalget skal tælles igen

Foto: Canva. Det Konservative Folkeparti har ønsket en ny fintælling af stemmerne til kommunalvalget.
Profilbillede

Nu skal de valgtilforordnede i gang med tællearbejdet på ny: Stemmerne til byrådsvalget skal tælles igen. 

Sønderborg Kommune oplyser, at der skal der laves en ny fintælling af stemmesedlerne til kommunalvalget den 16. november 2021 på grund af en valgklage. 

Fintællingen kommer til at ske fredag den 26. november i Dybbøl-Hallen.

Det Konservative Folkeparti har ønsket en ny fintælling, og et enigt Byråd i Sønderborg Kommune har besluttet at foretage den. Borgmester Erik Lauritzen uddyber:  

“Byrådet har behandlet valgklagen fra Det Konservative Folkeparti, og har på den baggrund valgt at lave en fintælling af stemmerne. Det er vigtigt for mig at understrege, at det ikke skyldes mistanke om snyd eller fejl, som vil ændre det samlede valgresultat. Der bliver udelukkende tale om en fintælling for at sikre, at resultatet endte, som vi også nåede frem til i fintællingen dagen efter kommunalvalget.” 

Der var to øvrige valgklager. Valgklagerne kom fra byrådsmedlemmerne Peter Thomsen (V),og Jan Rytkjær Callesen (DF). Klagerne gik på deres personlige stemmetal. Men disse klager blev altså afvist af et enigt Byråd.

Sønderborg Kommune oplyser, at den samlede udgift til en fornyet fintælling af kommunalvalget kommer til at koste ca. 350.000 kroner. 

Der skal bruges ca. 100 tællere til opgaven, og der afsættes ca. 60 timer til opsætning og klargøring til fintællingen. Derudover skal valgsedlerne fragtes frem og tilbage til Dybbøl-Hallen.

Kilde: Sønderborg Kommune